Recept
« Terug naar recepten
Gele risottorolletjes
PT20M
Gele risottorolletjes
Een heerlijk gele risottorolletjes recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
cucina italia
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gele risottorolletjes te bereiden
fruit de gehakte ui in een klontje boter en 1 eetlepel olie in een vuurvaste schaal.roer de rijst erdoor en blus af met een flinke scheut witte wijn.Voeg beetje bij beetje de bouillon toe(die u van het bouillonblokje maakt),voeg enkele sliertjes saffraan toe en bereid de risotto.Snijd ondertussen het filodeeg in 8 vierkanten,elk van 14 centimeter per kant.Maak de risotto smeuïg met een klontje boter en 2 eetlepels geraspte parmezaan.Verdeel de risotto over de vierkantjes fillodeeg en maak er rolletjes van.Leg de rolletjes op een bakplaat,bestrijk ze met ei en zet ze 10 minuten in de oven op 180 graden.meteen serveren.