KookJij

Gelei van Seringen

Een ongewoon ingrediënt Seringen toch zeer het proberen waard.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 20 personen
Categorieën:
  1. > Brood - Beleg
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Polen
Keuken: Europese
Bron: Barbara Budrewicz
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gelei van Seringen te bereiden

  1. Kook de potjes en dekseltjes enkele minuten in water met een klein scheutje azijn. (1Elp/l). Laat ze uitlekken.
        Kook water, wijn, en bloemen op een zacht vuurtje gedurende 10 minuten.
        Zeef de bloemen af. Druk goed alle vloeistof uit de bloemen. 
        Breng de vloeistof terug in de kookpot en breng aan de kook met het citroenzuur.
        Mix de bloempjes in wat vloeistof en voeg ze toe.
        Voeg de suiker en de pectine toe. Laat 2 minuten goed doorkoken, giet in potjes en sluit hermetisch af en laat afkoelen.
        Controleer of de potjes goed gesloten zijn. Etiketeer en en bewaar op een koele en droge plaats.

Mijn kookverhaal (Leo Daman)

In NO Polen ontmoette ik Basia die mij dit recept leerde. Probeer het eens!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Leo Daman

Leo Daman zegt:
Je kan dit doen maar ik kook de bloempjes zo weinig mogelijk om de kleur niet te veel te verliezen.
Henny

Henny zegt:
Kun je niet makkelijker de sraafmixer er door halen omdat je de gezeefde bloemen weer terug doet in de pan en opnieuw kookt?
monique ottenbros

monique ottenbros zegt:
Danke voor de reactie! Ga het zeker eens proberen!
Leo Daman

Leo Daman zegt:
Ik heb nog potjes van 2 jaar geleden die perfect eetbaar zijn.
Je moet welde gelei cq Confituur kokend in de potjes doen en direct afsluiten.
veel succes Leo
monique ottenbros

monique ottenbros zegt:
Hoelang is dit houdbaar?