Recept
« Terug naar recepten
Gelei van Seringen
PT25M
Gelei van Seringen
Een ongewoon ingrediënt Seringen toch zeer het proberen waard.
Bereiding
Hoe Gelei van Seringen te bereiden
- Kook de potjes en dekseltjes enkele minuten in water met een klein scheutje azijn. (1Elp/l). Laat ze uitlekken.
Kook water, wijn, en bloemen op een zacht vuurtje gedurende 10 minuten.
Zeef de bloemen af. Druk goed alle vloeistof uit de bloemen.
Breng de vloeistof terug in de kookpot en breng aan de kook met het citroenzuur.
Mix de bloempjes in wat vloeistof en voeg ze toe.
Voeg de suiker en de pectine toe. Laat 2 minuten goed doorkoken, giet in potjes en sluit hermetisch af en laat afkoelen.
Controleer of de potjes goed gesloten zijn. Etiketeer en en bewaar op een koele en droge plaats.
Mijn kookverhaal (Leo Daman)
In NO Polen ontmoette ik Basia die mij dit recept leerde. Probeer het eens!
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Henny zegt:
Leo Daman zegt:
Je moet welde gelei cq Confituur kokend in de potjes doen en direct afsluiten.
veel succes Leo
Leo Daman zegt: