Recept
« Terug naar recepten
Scampi's met pittige saus
PT20M
Scampi's met pittige saus
Een heerlijk scampi's met pittige saus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Els Meeuwsen
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
- > Hoofdgerechten - Tapas
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Scampi's met pittige saus te bereiden
Scampi's als het nodig is ontdooien.
Ui en knoflook snipperen.
Tomaten ontvellen en halveren en de zaadjes en vocht eruit halen, dan verder in blokjes snijden.
Olijfolie verhitten. Ui en knoflook fruiten maar niet laten bruinen.
Tomaatstukjes erbij en 2 min. bakken.
Tomatenpuree erdoor roeren en de witte wijn erbij doen.
Op smaak brengen met peper en zout.
Scampi's erin leggen en ± 10 min.verwarmen
Een paar druppels tabasco erdoor (niet te veel).
Overdoen in een voorverwarmde schaal en peterselie erover strooien.
Geef er 2 sneetjes geroosterd brood bij (evt.met roomboter besmeerd).
Ui en knoflook snipperen.
Tomaten ontvellen en halveren en de zaadjes en vocht eruit halen, dan verder in blokjes snijden.
Olijfolie verhitten. Ui en knoflook fruiten maar niet laten bruinen.
Tomaatstukjes erbij en 2 min. bakken.
Tomatenpuree erdoor roeren en de witte wijn erbij doen.
Op smaak brengen met peper en zout.
Scampi's erin leggen en ± 10 min.verwarmen
Een paar druppels tabasco erdoor (niet te veel).
Overdoen in een voorverwarmde schaal en peterselie erover strooien.
Geef er 2 sneetjes geroosterd brood bij (evt.met roomboter besmeerd).
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Els zegt:
Els Meeuwsen zegt: