Recept
« Terug naar recepten
Gebraden varkensfricandeau met veenbessensaus
PT60M
Gebraden varkensfricandeau met veenbessensaus
Een heerlijk gebraden varkensfricandeau met veenbessensaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Els Meeuwsen
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gebraden varkensfricandeau met veenbessensaus te bereiden
De varkensfricandeau kruiden met zout en peper.
Boter verhitten (niet laten verbranden).
De varkensfricandeau aanbraden en lekker bruin laten worden aan alle kanten.
Afblussen met de droge witte wijn en op een sudderplaatje op een lage pit ± 50 min. laten staan, af en toe het vlees keren (reken 50 min. per 500 gram vlees).
Haal het vlees uit de pan en roer er de veenbessenjam met een kneepje honing door en laat het flink inkoken zodat je een dikke saus krijgt, een scheutje room erbij.
Boter verhitten (niet laten verbranden).
De varkensfricandeau aanbraden en lekker bruin laten worden aan alle kanten.
Afblussen met de droge witte wijn en op een sudderplaatje op een lage pit ± 50 min. laten staan, af en toe het vlees keren (reken 50 min. per 500 gram vlees).
Haal het vlees uit de pan en roer er de veenbessenjam met een kneepje honing door en laat het flink inkoken zodat je een dikke saus krijgt, een scheutje room erbij.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Wilmie Willemse zegt:
Groetjes van Wilmie.
Els Meeuwsen zegt: