KookJij

Kabeljauwfilet met bacon in witte-wijn-pernodsaus

Erg lekker feestgerecht. Echt een gerecht waar je je gasten mee verrast. Het recept heeft jaren geleden in een Tip Culinair gestaan. Ik heb het recept wat aangepast
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Tip Culinair aangepast recept
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kabeljauwfilet met bacon in witte-wijn-pernodsaus te bereiden

  1. Van dikke preien blad in 8 smalle repen snijden en wassen. Even in de magnetron zacht laten worden.
  2. Kabeljauw insmeren met peper en weinig zout. Kruislings inpakken in 2 plakjes bacon. Kruislings vastzetten met preireepjes. (Pakjes maken)
  3. Boter verhitten en kabeljauw hierin zachtjes om en om bakken in 15 gram boter tot kabeljauw goed is (afhankelijk van dikte 10-15 minuten).
  4.  Saus :  Sjalotje pellen en heel fijn snipperen. Fruiten in rest boter. Wijn en pernod toevoegen en laten inkoken tot plm. 1 eetlepel over is. Room culinair toevoegen. Even laten inkoken tot saus wat bindt. Op smaak maken met peper, zout en fijngesneden basilicum of bieslook, dille of peterselie.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Lekker met aardappelpuree en als groente: suger snaps, peultjes, snijboontjes, Parijse worteltjes en alles wat maar bij vis kan.
Lekker is ook: smalle reepjes winterpeen en smalle reepjes courgette (beiden ongeveer even groot) even in heet water blancheren, afspoelen en vlak voor het opdienen in een koekenpan met gesmolten boter zachtjes omscheppen, tot
alles goed warm is. Op smaak maken met peper en zout.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst