Recept
« Terug naar recepten
Wortelen en witloof in een roomsausje
PT30M
Wortelen en witloof in een roomsausje
Een heerlijk wortelen en witloof in een roomsausje recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Wortelen en witloof in een roomsausje te bereiden
Snijd wortelen, ajuin en witloof in grove stukken.
Bak deze even aan in boter en voeg de wijn, kruiden en de honing toe.
Laat op een zacht vuur beetgaar worden. Als laatste de room toevoegen en desnoods bijkruiden, laat even inkoken. Indien nodig een beetje bij binden met roux.
Bak deze even aan in boter en voeg de wijn, kruiden en de honing toe.
Laat op een zacht vuur beetgaar worden. Als laatste de room toevoegen en desnoods bijkruiden, laat even inkoken. Indien nodig een beetje bij binden met roux.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
tommeke zegt:
spanky zegt:
lekkerbekske zegt:
Ergens in m`n archief vond ik het volgende: Om van de roux bechamelsaus te maken voegt men melk toe.In die melk wordt eerst een kruiden- en groentemengsel getrokken voor een ½ uur.Dat mengsel bestaat uit:
1 takje bladselderij,
1 sjalotje,
1 worteltje,
1 blaadje foelie,
1 laurierblad.
Men kan eigen fantasie de vrije teugel geven hier,om aan te passen aan het te bereiden gerecht..De verse ingrediënten worden kort gesneden en alles wordt in een doekje gebonden en in de melk gehangen.Ik gebruik hier een stukje (goed gewassen)oud fijn gewoven glasgordijn voor.Dat geeft de bechamel een extra lekkere smaak.
gerard zegt:
derbyke zegt:
derbyke zegt:
lekkerbekske zegt:
derbyke zegt: