KookJij

Eendeborst vergezeld van wortelen en witloof

Een heerlijk eendeborst vergezeld van wortelen en witloof recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Wild
  2. > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Eendeborst vergezeld van wortelen en witloof te bereiden

Snijd wortelen, ajuin en witloof in grove stukken.
Bak deze even aan in boter en voeg de porto, kruiden en de honing toe.
Laat op een zacht vuur beetgaar worden. Als laatste de room toevoegen en desnoods bij kruiden, laat even inkoken. Indien nodig een beetje bij binden met roux.
Snijd de velkant van de eendenborst ruitvormig in met een scherp mes. Bak de eendenborst eerst 3 min. op de velkant zonder vetstof in een pan. Draai om, zet het vuur zachter en laat nog 3 minuten bakken. Kruid met peper en cajunkruiden,
het vlees mag rosé zijn, een scheutje porto erover gieten en laat nog even bakken ± 2 min. Haal het vlees uit de pan en houd warm in aluminiumfolie.
Serveer zeer warm met aardappelpuree.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Recepten uit de doos van Derbyke & Elmo februari 2011.
Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst