Recept
« Terug naar recepten
Gemarineerde abrikozen met mascarpone
PT15M
Gemarineerde abrikozen met mascarpone
Een heerlijk gemarineerde abrikozen met mascarpone recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Yvonne Frencken
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Nagerechten
- > Kinderen - Traktatie
Bevat per éénpersoons portie:
235 kCal energie
4,1 Gram eiwit
16,5 Gram vet
17,7 Gram koolhydraten
4,1 Gram eiwit
16,5 Gram vet
17,7 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
colruyt.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gemarineerde abrikozen met mascarpone te bereiden
Snijd de abrikozen in 4 en verwijder de pit.
Breng 3 dl water aan de kook en voeg de kruidnagels, het vanillestokje en de suiker toe.
Laat het 3 min. koken.
Voeg de abrikozen toe en laat 10 min. sudderen (net onder kookpunt). Neem van het vuur en laat in het vocht afkoelen.
Hak ondertussen de pistachenoten grof.
Verwijder de witte korst van de gorgonzola en maak de kaas fijn met een vork. Meng het onder de mascarpone.
Afwerking :
Verdeel de abrikozen met wat vocht over de kommetjes en leg er een dikke lepel kaas bovenop.
Bestrooi het geheel met pistachenoten.
Breng 3 dl water aan de kook en voeg de kruidnagels, het vanillestokje en de suiker toe.
Laat het 3 min. koken.
Voeg de abrikozen toe en laat 10 min. sudderen (net onder kookpunt). Neem van het vuur en laat in het vocht afkoelen.
Hak ondertussen de pistachenoten grof.
Verwijder de witte korst van de gorgonzola en maak de kaas fijn met een vork. Meng het onder de mascarpone.
Afwerking :
Verdeel de abrikozen met wat vocht over de kommetjes en leg er een dikke lepel kaas bovenop.
Bestrooi het geheel met pistachenoten.