Serveer met witte rijst en wat kroepoek, sambal en seroendeng.
Geef er bier bij of een droge volle witte wijn.
Recept
« Terug naar recepten
Gemarineerde Bacon met Chinese Kool
PT1600M
Gemarineerde Bacon met Chinese Kool
Een heerlijk gemarineerde bacon met chinese kool recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
1600 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
PROEF (Keurslager) Nr.3/2014
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gemarineerde Bacon met Chinese Kool te bereiden
1).Snijd de zwoerd van de varkensfilet in ruitjesvorm in.
2).Meng de zoete ketjap met de peper, basterdsuiker, knoflook, zout en 5-spice kruiden door elkaar.
3).Smeer de bacon er goed mee in en laat 12 uren marineren. Zo nu en dan bijsmeren.
4).Zet de bacon in een grote pan met dikke bodem en laat dat geheel met deksel 12 uren in de oven garen op de vermelde 60 graden Celsius.
5).Smeer de bovenkant dan in met de honing en grill het vlees af onder de ovengril, gedurende 30 minuten.
6).Wok ondertussen de Chinese kool kort in wat zonnebloemolie en blus dan af met een lepeltje lichte ketjap.
2).Meng de zoete ketjap met de peper, basterdsuiker, knoflook, zout en 5-spice kruiden door elkaar.
3).Smeer de bacon er goed mee in en laat 12 uren marineren. Zo nu en dan bijsmeren.
4).Zet de bacon in een grote pan met dikke bodem en laat dat geheel met deksel 12 uren in de oven garen op de vermelde 60 graden Celsius.
5).Smeer de bovenkant dan in met de honing en grill het vlees af onder de ovengril, gedurende 30 minuten.
6).Wok ondertussen de Chinese kool kort in wat zonnebloemolie en blus dan af met een lepeltje lichte ketjap.