Recept
« Terug naar recepten
Gemengde groentegratin met wortelen,boontjes, krieltjes en achterham
PT45M
Gemengde groentegratin met wortelen,boontjes, krieltjes en achterham
Een heerlijk gemengde groentegratin met wortelen,boontjes, krieltjes en achterham recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Yunomi
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gemengde groentegratin met wortelen,boontjes, krieltjes en achterham te bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de wortelen in de lengte in vieren en de boontjes langs in stukjes.
Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook. Voeg de bouillonblokjes toe en roer tot ze zijn opgelost. Voeg de wortelen en krieltjes aan de bouillon toe en kook ze 8 min. Voeg dan de boontjes toe en kook alles nog 5 min. Afgieten.
Meng de groenten en de krieltjes met de hamreepjes in de ovenschotel en voeg de Bechamelsaus toe. Strooi de kaas erover.
Zet de schotel in de oven en laat het gerecht gedurende ca. 25-30 min. lichtbruin en gaar worden.
Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook. Voeg de bouillonblokjes toe en roer tot ze zijn opgelost. Voeg de wortelen en krieltjes aan de bouillon toe en kook ze 8 min. Voeg dan de boontjes toe en kook alles nog 5 min. Afgieten.
Meng de groenten en de krieltjes met de hamreepjes in de ovenschotel en voeg de Bechamelsaus toe. Strooi de kaas erover.
Zet de schotel in de oven en laat het gerecht gedurende ca. 25-30 min. lichtbruin en gaar worden.