Recept
« Terug naar recepten
Gentse kippensoep met ham en Oud Brugge
PT40M
Gentse kippensoep met ham en Oud Brugge
Een heerlijk gentse kippensoep met ham en oud brugge recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Bruggekaas.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gentse kippensoep met ham en Oud Brugge te bereiden
De groenten fijn snijden en stoven in de Nazareth boter.
De kippenbouillon en het bier eraan toevoegen en +/- 30 minuten laten koken. Kruiden met cayennepeper en zout.
De ham en de Brugge oud in kleine blokjes snijden en in een soepterrine doen samen met de room. De kokende bouillon eraan toevoegen.