Recept
« Terug naar recepten
Geplette Opperdoezer uit de oven (Smashed Patatoes)
PT25M
Geplette Opperdoezer uit de oven (Smashed Patatoes)
Ik heb eens een keertje ergens zoiets van Jamie Oliver gezien maar omdat
ik het in mijn kookboeken nergens meer terug kon vinden heb ik het op mijn
eigen manier gedaan.
Ik heb hiervoor de heerlijke Opperdoezer Ronde gebruikt maar natuurlijk
kun je ook gerust een andere aardappel gebruiken.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Geplette Opperdoezer uit de oven (Smashed Patatoes) te bereiden
- Schrob de aardappels goed schoon en kook ze een kwartiertje in ruim kokend water, giet ze af en laat ze uitlekken.
- Verwarm de oven voor op 220 graden. Doe de aardappels in een ovenschaal en plet ze een beetje met een vork of stamppotstamper. Let op ze mogen maar half geplet worden, dus niet teveel druk uitoefenen op de aardappels.
- Doe olijfolie, zout, peper, plakjes knoflook, tijm en salie over de geplette aardappelen en zet ze in de oven. Bak ze in ongeveer 15 minuten goudbruin en knapperig.