Recept
« Terug naar recepten
Opperdoezer ronde met citroenboter
PT30M
Opperdoezer ronde met citroenboter
Lekker en heel simpel op de klassieke manier met een botersausje. Door
het citroensap krijg je een heerlijke frisse smaak die het goed doet bij zowel
vlees als vis. Ik had het bij een ovenschotel met witlof en kip waar ik geen
aardappelen in verwerkt had.
Het schilletje van de Opperdoezer is heel dun en daarom wordt deze
aardappel niet geschild. Je kunt het velletje eraf schrapen maar je kunt ze
ook goed wassen en met schil bereiden.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Regionale
Bron:
Brenda kookt
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Opperdoezer ronde met citroenboter te bereiden
- Boen de aardappelen goed schoon (of schrap ze) onder de kraan. Snijd de aardappelen in grove stukken en kook ze in water in 20 minuten gaar.
- Giet de aardappelen af en doe de roomboter in blokjes in de pan. Doe de deksel op de pan en laat het even staan zodat de boter smelt.
- Doe hierna de peper en grof zeezout erbij. Voeg tot slot het citroensap toe en hussel de aardappelen door elkaar.
- Doe de aardappelen in een schaal en bestrooi ze met de fijngesneden peterselie.