Recept
« Terug naar recepten
Gepocheerd ei in rode wijnsaus
PT15M
Gepocheerd ei in rode wijnsaus
Een heerlijk gepocheerd ei in rode wijnsaus recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Carrefour Contact (Allerhande van Frankrijk)
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gepocheerd ei in rode wijnsaus te bereiden
Snijd het brood in kleine blokjes voor de croutons en bak ze met een beetje boter tot ze knapperig zijn. Snijd de bacon en blancheer met koud water. Bak de bacon. Snij de sjalotjes fijn. Borstel de champignons choon en snijd ze. Bak de sjalotjes en champignons in boter lichtbruin. Maak een court bouillon met rode wijn en sjalotten, de bouquet garni, zout, peper, suiker.
Kook stevig tot de helft in. Pocheer de eieren in deze bouillon, houd ze warm in een schaal.
Maak een roux van15 gram boter en 20 gram bloem en voeg beetje voor beetje de bouillon toe (goed roeren met een garde) even laten doorkoken. Werk de saus af, door het toevoegen van de rest van de boter, af kloppen van het vuur.
Leg de eieren op een bord en voeg de saus, croutons, champignons en spek en uien toe. Garneer met wat verse kruiden.
Kook stevig tot de helft in. Pocheer de eieren in deze bouillon, houd ze warm in een schaal.
Maak een roux van15 gram boter en 20 gram bloem en voeg beetje voor beetje de bouillon toe (goed roeren met een garde) even laten doorkoken. Werk de saus af, door het toevoegen van de rest van de boter, af kloppen van het vuur.
Leg de eieren op een bord en voeg de saus, croutons, champignons en spek en uien toe. Garneer met wat verse kruiden.