KookJij

Gepocheerde peren met piment

Een heerlijk gepocheerde peren met piment recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Warm
  2. > Taarten, gebak & ijs - ijs
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gepocheerde peren met piment te bereiden

Verwijder het klokhuis van de peren met een appelboor.
Schil en halveer de peren met een scherp mes.
Leg de peren helften in een grote pan.
Voeg het sinaasappelsap toe, de piment, de rozijnen en de basterdsuiker en verhit alles onder voortdurend roeren tot de suiker is opgelost. Laat vervolgens 1 minuut koken.
Voeg een scheutje Grand Marnier toe.
Temper het vuur en laat 10 minuten sudderen of zo lang totdat de peren beetgaar zijn.
Prik er met de punt van een scherp mes in om de zachtheid te testen.
Maak in de tussentijd de reepjes sinaasappelschil klaar.

Haal de peren met een schuimspaan uit de pan en leg ze op de borden.
Garneer met reepjes sinaasappelschil en serveer warm met de stroop uit de pan.
Voeg een bolletje kaneelijs toe en bestrooi het bord met en beetje poedersuiker.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst