Het lijkt wel enorm veel zout, maar je zult merken dat der aardappeltjes niet zout smaken. Het schijnt dat het zoute water door osmose het water van de aardappeltjes afdrijft, maar dat het zout niet door de schil kan dringen.
Deze aardappeltjes (zie opm) kun je als voorafjes serveren met een mojo om in te dopen, maar ook als bijgerechtje bij een hoofdgerecht. Ook heerlijk bij "Calamares en adobo". (ook niet schillen na het koken)
Recept
« Terug naar recepten
Gerimpelde- Gekreukte aardappeltjes (arrugadas)
PT20M
Gerimpelde- Gekreukte aardappeltjes (arrugadas)
Een heerlijk gerimpelde- gekreukte aardappeltjes (arrugadas) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gerimpelde- Gekreukte aardappeltjes (arrugadas) te bereiden
De aardappels wassen, maar niet schillen. Doe ze in de pan met zoveel water dat ze ruim onderstaan.
Voeg het zout toe en roer tot die opgelost is.
Breng het water aan de kook, dan deksel half op de pan en laat de aardappels bij matig tot hoog vuur koken tot ze zacht zijn.
Het water afgieten, de aardappeltjes in de pan laten en bij laag temperatuur nog even laten koken. Zo nu en dan met de pan schudden tot de aardappeltjes droog zijn en de schil er gerimpeld uitziet.
Voeg het zout toe en roer tot die opgelost is.
Breng het water aan de kook, dan deksel half op de pan en laat de aardappels bij matig tot hoog vuur koken tot ze zacht zijn.
Het water afgieten, de aardappeltjes in de pan laten en bij laag temperatuur nog even laten koken. Zo nu en dan met de pan schudden tot de aardappeltjes droog zijn en de schil er gerimpeld uitziet.
Anna zegt: