KookJij

Snijbonen-gehakt ovenschotel met een krokante topping......

Oh, wat is het fijn, om zo'n ovenschoteltje helemaal te kunnen voorbereiden. Even wat werk in de ochtend, maar als je dan in de late namiddag na een lange fietstocht hongerig thuiskomt is het heerlijk een opgeruimde keuken te treffen en 2 ovenschaaltjes die je alleen maar even in de oven hoeft te zetten. Niks culinairs , maar gewoon een lekkere, gezonde, dagelijkse en slanke schotel voor " uitgehongerde " fietsers :) Wandelaars ........ kan ook :)
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Snijbonen-gehakt ovenschotel met een krokante topping...... te bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 100 graden en droog de 2 sneetjes brood circa 10-15 minuten.
  2. Maak een fijn paneermeel in keukenmachine van het broodkruim , de amandelen, peterselie, olijfolie en wat peper en zout en zet dit even opzij.
  3. Kook de gesneden snijbonen enkele minuten in 200 ml bouillon.
  4. Verhoog ondertussen de temperatuur van de oven naar 180 graden .
  5. Smoor het gesnipperde sjalotje in wat olie.
  6. Voeg het gehakt toe en bak dit rul en gaar.
  7. Voeg de snijbonen ook toe en roerbak ze even mee.
  8. Voeg de cherrytomaatjes toe en breng het mengsel in de wok op smaak met wat zout en peper.
  9. Vet een ovenschaal in en beleg de bodem met de plakjes aardappel.
  10. Stort het snijbonenmengsel uit de wok er bovenop en verdeel het aan de kant gezette paneermeel erover.
  11. Zet dit geheel nog 20-30 minuten in de oven.

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Lekker, gezond en goed voor te bereiden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst