Recept
« Terug naar recepten
Snijbonen-gehakt ovenschotel met een krokante topping......
PT50M
Snijbonen-gehakt ovenschotel met een krokante topping......
Oh, wat is het fijn, om zo'n ovenschoteltje helemaal te kunnen
voorbereiden. Even wat werk in de ochtend, maar als je dan in de late
namiddag na een lange fietstocht hongerig thuiskomt is het heerlijk een
opgeruimde keuken te treffen en 2 ovenschaaltjes die je alleen maar even
in de oven hoeft te zetten. Niks culinairs , maar gewoon een lekkere,
gezonde, dagelijkse en slanke schotel voor " uitgehongerde " fietsers :)
Wandelaars ........ kan ook :)
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Snijbonen-gehakt ovenschotel met een krokante topping...... te bereiden
- Verwarm de oven voor op 100 graden en droog de 2 sneetjes brood circa 10-15 minuten.
- Maak een fijn paneermeel in keukenmachine van het broodkruim , de amandelen, peterselie, olijfolie en wat peper en zout en zet dit even opzij.
- Kook de gesneden snijbonen enkele minuten in 200 ml bouillon.
- Verhoog ondertussen de temperatuur van de oven naar 180 graden .
- Smoor het gesnipperde sjalotje in wat olie.
- Voeg het gehakt toe en bak dit rul en gaar.
- Voeg de snijbonen ook toe en roerbak ze even mee.
- Voeg de cherrytomaatjes toe en breng het mengsel in de wok op smaak met wat zout en peper.
- Vet een ovenschaal in en beleg de bodem met de plakjes aardappel.
- Stort het snijbonenmengsel uit de wok er bovenop en verdeel het aan de kant gezette paneermeel erover.
- Zet dit geheel nog 20-30 minuten in de oven.
Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)
Lekker, gezond en goed voor te bereiden.