Een smakelijk en eenvoudig te bereiden gerecht dat snel klaar is. Dit gerecht is het resultaat van experimenten uit eigen keuken. De vissaus geeft het gerecht "umami" (de door Japanners benoemde 5e basissmaak). Strenge vegetariërs kunnen de vissaus vervangen door lichte sojasaus. Dit gerecht past zowel in Europese als in Aziatische menu's.
De bereiding van dit gerecht demonstreer ik in de video.
Recept
« Terug naar recepten
Geroerbakte wilde spinazie met Thaise vissaus
PT18M
Geroerbakte wilde spinazie met Thaise vissaus
Een heerlijk geroerbakte wilde spinazie met thaise vissaus recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Koken met Dorus
Bereidingstijd:
18 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
- > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Onbekend
Bron:
kokenmetdorus.nl
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Geroerbakte wilde spinazie met Thaise vissaus te bereiden
VOORBEREIDING (15 minuten)
1. Verwijder bij de wilde spinazie eerst de wortels en was de bladeren enkele malen tot er geen vuil meer af komt (± 3 keer)
2. Snipper ui en knoflook.
3. Meng de roerbaksaus: vissaus, citroensap en suiker.
BEREIDING (3 minuten)
1. Fruit ui en knoflook in de olie gedurende enkele minuten tot ze gaar zijn. (let op dat ze niet verbranden)
2. Voeg de spinazie toe en roerbak ± 2 minuten totdat deze geslonken is.
3. Voeg de roerbaksaus toe en peper naar smaak. Meng dit goed met de groenten.
4. Giet af in een vergiet en serveer de groenten in een leuke schaal.
1. Verwijder bij de wilde spinazie eerst de wortels en was de bladeren enkele malen tot er geen vuil meer af komt (± 3 keer)
2. Snipper ui en knoflook.
3. Meng de roerbaksaus: vissaus, citroensap en suiker.
BEREIDING (3 minuten)
1. Fruit ui en knoflook in de olie gedurende enkele minuten tot ze gaar zijn. (let op dat ze niet verbranden)
2. Voeg de spinazie toe en roerbak ± 2 minuten totdat deze geslonken is.
3. Voeg de roerbaksaus toe en peper naar smaak. Meng dit goed met de groenten.
4. Giet af in een vergiet en serveer de groenten in een leuke schaal.