Recept
« Terug naar recepten
Gerookte makreel met doperwtenmousse
PT10M
Gerookte makreel met doperwtenmousse
Een heerlijk gerookte makreel met doperwtenmousse recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
A.H.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gerookte makreel met doperwtenmousse te bereiden
Kook de erwten in een bodempje water met zout in 2 minuten gaar. Pureer de doperwten met de créme fraïche en 3 blaadjes munt tot een gladde massa. Breng op smaak met zout en peper. Snijd de vis in reepjes. Leg 8 eetlepels klaar. Leg op iedere lepel een schep doperwtenmousse en verdeel hierover de visreepjes. Snijd de rest van de munt in flinterdunne reepjes en strooi over de vis.