Recept
« Terug naar recepten
Geroosterd gemarineerd zeeuwsspek
PT70M
Geroosterd gemarineerd zeeuwsspek
Een heerlijk geroosterd gemarineerd zeeuwsspek recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Geroosterd gemarineerd zeeuwsspek te bereiden
Meng alle ingrediënten voor de marinade. Prik wat gaatjes in het spek en leg het vlees in de marinade. Laat minimaal een nacht marinaren in de koelkast en draai af en toe om. Verhit de oven voor op 180 graden. Dep het vlees droog en schraap de kruiden van het vlees (dit verbrand anders). Rooster het spek in 40 minuten gaar met de vet kant naar boven. Eventueel de laatste 10 minuten de grill aan om het vet krokant te bakken. Wat af laten koelen. Lauw is het lekkerste.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
michael zegt:
Jammer! dus toch maar weer naar de slager.
mummie zegt:
kokedwin zegt:
Erg lekker. Probeer het ook eens met zwoerd. Het zwoerd moet je dan insnijden tot aan het vet in dunne reepjes zodat je het later makkelijk kunt snijden voor op de boterham. Het zwoerd vormt een lekker knapperig korstje.:p
Ludwina zegt: