Het heerlijkst is als je bv gerookte knoflook kan kopen.
Recept
« Terug naar recepten
Geroosterd knoflook
PT15M
Geroosterd knoflook
Een heerlijk geroosterd knoflook recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Alfons Van de Mieroop
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Gegeten op een bbq in de Hongaarse poesta, samen met lekker schapenvlees.
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Geroosterd knoflook te bereiden
Snij de ganse bol met alle teentjes met een scherp mes voorzichtig dwars midden door.
Indien het gedroogde knoflook is, doe enkele druppels olijfolie op de dwarse doorsnede.
Plaats in de oven of in de pan en verhit zachtjes gedurende ongeveer 10 min tot de snede mooi bruin is en de teentjes zacht.
Serveer bij bv sla of bij een barbecue. Je serveert het ofwel in de bol, zodat iedereen een teentje kan losmaken ofwel serveer je een teentje per persoon op het bord.
Indien het gedroogde knoflook is, doe enkele druppels olijfolie op de dwarse doorsnede.
Plaats in de oven of in de pan en verhit zachtjes gedurende ongeveer 10 min tot de snede mooi bruin is en de teentjes zacht.
Serveer bij bv sla of bij een barbecue. Je serveert het ofwel in de bol, zodat iedereen een teentje kan losmaken ofwel serveer je een teentje per persoon op het bord.