Recept
« Terug naar recepten
geroosterde zeebaars met asperges, lamsoor en gefrituurde uien
PT60M
geroosterde zeebaars met asperges, lamsoor en gefrituurde uien
Een heerlijk geroosterde zeebaars met asperges, lamsoor en gefrituurde uien recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
15
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe geroosterde zeebaars met asperges, lamsoor en gefrituurde uien te bereiden
Schil de asperges en snijd de houterige onderkant eraf. Kook ze 10 min in water waarin een klontje boter, suiker en zout is toegevoegd. Schep de asperges uit het water en laat ze uitlekken. Laat de rode wijn inkoken tot 1/4 en breng de saus op smaak met honing en balsamicoazijn. Snijd de gepelde uien in dunne ringetjes. Droog de ringetjes tussen twee handdoeken en bestuif ze met bloem. Frituur ze vervolgens op 175 graden goudbruin. Was de lamsoor en droog ze in de slacentrifuge. Snijd de bosuitjes in dunne rigen. Rooster de zeebaars op het vel goudbruin in wat olijfolie en houd warm. Laat de boter in een pan smelten en verwarm hierin steeds omscheppend, de asperges, pijpuitjes en lamsoor. Breng op smaak met zout en peper. Presentatie: Leg de asperges in een diep bord in kruisvorm plaats hierop de geroosterde zeebaars. Vul de ontstane ruimte op met de lamsoor en pijpuitjes. Besprenkel met de ingekookte rode wijnsaus. Plaats gefrituurde uitjes boven op de vis.
Ingrid zegt: