Recept
« Terug naar recepten
Gesauteerde ganzenlever met sjalottenmarmelade
PT40M
Gesauteerde ganzenlever met sjalottenmarmelade
Een heerlijk gesauteerde ganzenlever met sjalottenmarmelade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gesauteerde ganzenlever met sjalottenmarmelade te bereiden
Pel in snipper de sjalotten fijn
Breng in een pan de sjalotten met de azijn aan de kook en laat het geheel inkoken tot nog 1/3 van het vocht over is.
Schep het schuim er met een lepel af.
Voeg het citroensap en de suiker toe en laat dit mengsel zachtjes inkoken tot er een mooie marmalade ontstaat.
Was de veldsla en verwijder de worteltjes.
Bak de stukken ganzenlever in een koekenpan met anti-aanbaklaag aan beide kanten mooi goudbruin.
Leg op de borden een bedje van veldsla.
Leg de gebakken ganzenlever daarop en schep op elke ganzenlever een lepel sjalottenmarmelade.
Garneer met gekarameliseerde appeltjes
Breng in een pan de sjalotten met de azijn aan de kook en laat het geheel inkoken tot nog 1/3 van het vocht over is.
Schep het schuim er met een lepel af.
Voeg het citroensap en de suiker toe en laat dit mengsel zachtjes inkoken tot er een mooie marmalade ontstaat.
Was de veldsla en verwijder de worteltjes.
Bak de stukken ganzenlever in een koekenpan met anti-aanbaklaag aan beide kanten mooi goudbruin.
Leg op de borden een bedje van veldsla.
Leg de gebakken ganzenlever daarop en schep op elke ganzenlever een lepel sjalottenmarmelade.
Garneer met gekarameliseerde appeltjes
bertal zegt: