KookJij

Atjar bijna net zo lekker als die van de Chinees .

Deze atjar maak ik geregeld. Lekker bij alle Aziatische gerechten, zeker bij pittige Aziatische gerechten.Het is niet veel werk, maar als ik het maak, maak ik steeds meerdere porties , die dan in gesteriliseerde potten gaan. Dat spaart een hoop tijd en is gemakkelijk.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 5 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Atjar bijna net zo lekker als die van de Chinees . te bereiden

  1. Snij de wortel in julienne reepjes. Snij de kool ook fijn.( Liever geen voorgesneden kool, deze is te grof. Ik snij alles in de keukenmachine)
  2. Breng de azijn, het water, de suiker en de kurkuma, het laurierblad en het zout in een grote pan aan de kook.
  3. Voeg de kool en de wortel toe( en eventuele groenteresten) en kook alles slechts 1, hooguit 2 minuten.
  4. Giet dan de kool af in een zeef en vang het kookvocht op.
  5. De kool moet ongeveer 10 minuten even apart afkoelen, anders gaart de groente te veel door in het vocht.
  6. Het is de bedoeling, dat de atjar lekker knapperig is en blijft.
  7. Voeg het vocht weer bij de kool en roer goed door. Laat tot gebruik afkoelen. Daags na bereiding nog lekkerder, omdat dan de smaken goed zijn ingetrokken.

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Deze atjar is werkelijk heerlijk en ook nog zó gemaakt. Fijn bij een Oosterse maaltijd. In een afgesloten en uitgekookte glazen pot is deze atjar in de koelkast lang
houdbaar.
Oven op 150 graden schone potten en deksels 10 minuten in de oven. De
potten in de oven laten staan totdat je de potten vult.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst