Recept
« Terug naar recepten
Gesmoorde hazenbout met rodewijnsaus
PT180M
Gesmoorde hazenbout met rodewijnsaus
Een heerlijk gesmoorde hazenbout met rodewijnsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wild
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
wild
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gesmoorde hazenbout met rodewijnsaus te bereiden
Spoel de hazenbouten onder de kraan en controleer of er eventueel kogeltjes inzitten.
Bestrooi de bouten met zout, peper en de wildkruiden.
Laat de boter in een hapjespan smelten en uitbruisen.
Bak de bouten snel aan beide kanten bruin.
Draai de vlam laag en giet 2 glazen water en 4 glazen rode wijn bij het vlees.
Voeg hier het laurierblad en de kruidnagels aan toe.
Doe het deksel op de pan en laat de bouten zachtjes gaar sudderen in ca 2,5 uur of tot het vlees bijna van de botten valt.
Controleer af en toe of er nog genoeg vocht in de pan zit en voeg zonodig nog wat water toe.
Bestrooi de bouten met zout, peper en de wildkruiden.
Laat de boter in een hapjespan smelten en uitbruisen.
Bak de bouten snel aan beide kanten bruin.
Draai de vlam laag en giet 2 glazen water en 4 glazen rode wijn bij het vlees.
Voeg hier het laurierblad en de kruidnagels aan toe.
Doe het deksel op de pan en laat de bouten zachtjes gaar sudderen in ca 2,5 uur of tot het vlees bijna van de botten valt.
Controleer af en toe of er nog genoeg vocht in de pan zit en voeg zonodig nog wat water toe.