Recept
« Terug naar recepten
Gesmoorde spruitjes met sjalotjes en spekjes
PT30M
Gesmoorde spruitjes met sjalotjes en spekjes
Een heerlijk gesmoorde spruitjes met sjalotjes en spekjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
17
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gesmoorde spruitjes met sjalotjes en spekjes te bereiden
Maak de spruitjes schoon en kruis het stronkje goed in.
Pel de sjalotjes en halveer ze, snijd grote sjalotjes in vieren.
Smelt de boter in een braadpan en schep de kerriepoeder erdoor.
Voeg de spruitjes, sjalotjes en spekjes toe en fruit ze heel even aan.
Zet de deksel op de pan en smoor de spruitjes in ca 15 min. heel zachtjes gaar.
Schep ze heel regelmatig om, voeg eventueel een scheutje water toe.
Neem de laatste 5 min. de deksel van de pan.
Pel de sjalotjes en halveer ze, snijd grote sjalotjes in vieren.
Smelt de boter in een braadpan en schep de kerriepoeder erdoor.
Voeg de spruitjes, sjalotjes en spekjes toe en fruit ze heel even aan.
Zet de deksel op de pan en smoor de spruitjes in ca 15 min. heel zachtjes gaar.
Schep ze heel regelmatig om, voeg eventueel een scheutje water toe.
Neem de laatste 5 min. de deksel van de pan.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Yvonne zegt:
bertal zegt:
Het doet me plezier dat de receptuur zo lekker was.
Maar je moet je man toch maar eens spruitjes leren eten.
Het is toch een echt Hollands product.
Verder veel succes met het koken:);)
m.v.g. Bert Allers
lotte1 zegt:
bertal zegt:
Wat geweldig dat de pan leeg was.
Een goed teken.
Met plezier deze receptuur toegevoegd.
Bedankt voor je reactie
:);)
m.v.g. Bert Allers
Bertal zegt:
Bedankt voor je leuke reactie, eet smakelijk en fijne feestdagen:);)
m.v.g. Bert Allers