Recept
« Terug naar recepten
Gestoofd peertje met roquefort en honing-noten saus
PT60M
Gestoofd peertje met roquefort en honing-noten saus
Een heerlijk gestoofd peertje met roquefort en honing-noten saus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
16 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gestoofd peertje met roquefort en honing-noten saus te bereiden
Schil de peren, maar laat de steeltjes zitten. Halveer ze en haal het klokhuis eruit.
Smeer ze in met het sap van de citroen.
Neem een grote pan. Verwarm 5 eetlepels suiker met het sap van een citroen. Doe er 3 eetlepels honing bij en leg de halve peren in dit vocht. Zorg dat ze onderstaan (opvullen met de witte wijn). Langzaam op laag vuur laten garen. Als de peren nog beethebben, ze eruit halen en wegleggen.
Kook het vocht in tot 1/3, voeg eventueel een paar eetlepels honing toe en proef, eventueel smaak corrigeren.
Hak de walnoten en amandelen fijn.
Roer de blauwschimmelkaas romig, met een paar eetlepels crème fraîche.
Presentatie
Zet borden klaar.
Neem de peertjes en snij van de bolle kant een klein stukje af, zodat ze blijven liggen.
Leg ze op een ovenplaat en laat ze even opwarmen in de oven.
Vul ze daarna met de roquefort crème.
Leg ze in het midden van het bord.
Bak het gehakte notenmengsel even in een droge pan. Blus af met de honingsaus en verdeel dit over de borden.
Smeer ze in met het sap van de citroen.
Neem een grote pan. Verwarm 5 eetlepels suiker met het sap van een citroen. Doe er 3 eetlepels honing bij en leg de halve peren in dit vocht. Zorg dat ze onderstaan (opvullen met de witte wijn). Langzaam op laag vuur laten garen. Als de peren nog beethebben, ze eruit halen en wegleggen.
Kook het vocht in tot 1/3, voeg eventueel een paar eetlepels honing toe en proef, eventueel smaak corrigeren.
Hak de walnoten en amandelen fijn.
Roer de blauwschimmelkaas romig, met een paar eetlepels crème fraîche.
Presentatie
Zet borden klaar.
Neem de peertjes en snij van de bolle kant een klein stukje af, zodat ze blijven liggen.
Leg ze op een ovenplaat en laat ze even opwarmen in de oven.
Vul ze daarna met de roquefort crème.
Leg ze in het midden van het bord.
Bak het gehakte notenmengsel even in een droge pan. Blus af met de honingsaus en verdeel dit over de borden.