Recept
« Terug naar recepten
Gestoofde rode kool
PT60M
Gestoofde rode kool
Een heerlijk gestoofde rode kool recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gestoofde rode kool te bereiden
Verwarm de oven op 200C graden.Laat de rode kool in kokend water met wat zout met het deksel op de pan 45 min.zachtjes koken.Giet de kool af.Verhit het spekvet op hoog vuur in een pan die in een oven past.Schep er de knoflook en de kool door,strooi wat peper en zout over en laat het 6 tot 7 min.doorwarmen.Zet de kool met het deksel op de pan 45 min.in de voorverwarmde oven.Druppel de wijnazijn over de rode kool en laat het een paar min.intrekken.