KookJij

Gestoofde zuurkool met aardappelen in de Römertopf

Een heerlijk gestoofde zuurkool met aardappelen in de römertopf recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 150 min
Personen: 4. personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: eigen creativiteit
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gestoofde zuurkool met aardappelen in de Römertopf te bereiden

Zuurkool onder in de Römertopf,spekjes en plakjes rookworst op de zuurkool leggen, daarop de ui + knoflook, daarop de vruchten in grove stukjes + sap van ananas, dan de dunne schijfjes aardappelen ( rauw ).
Bestrooien met aardappelkruiden of bouillonpoeder ; deksel erop, onder het midden in de koude oven 200-225°C, 105 minuten.

Mijn kookverhaal (riet vloemans)

Primeur hier in huis , gelukkig met de complimenten !!!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Tatiana

Tatiana zegt:
Heel interessant.
Ineke Papa

Ineke Papa zegt:
Leuke site met lekkere en vaak eenvoudige recepten.
maria11

maria11 zegt:
Bedankt Anna ; voordien kon ik zelf mijn eigen recept bewerken , maar dat tekentje daartoe zie ik niet meer;)
maria11

maria11 zegt:
Tot mijn grote spijt ben ik vergeten bij de bereiding te vermelden :spekjes en plakjes rookworst op de zuurkool leggen , sorry.