Recept
« Terug naar recepten
Appeltje met beuling op een torentje van puree
PT45M
Appeltje met beuling op een torentje van puree
Een heerlijk appeltje met beuling op een torentje van puree recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
- > Hoofdgerechten - Stamppot
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Appeltje met beuling op een torentje van puree te bereiden
Oven voorverwarmen op 180°C.
Snijd het hoedje van de appel en hol deze uit, besprenkel dit alles met citroensap.
Spekblokjes aanbakken, voeg de stukjes appel, rozijnen, honing en gehakte bladpeterselie toe, laat op een zacht vuur sudderen.
Kook de aardappelen beetgaar giet af, voeg de gestoofde mengeling toe en kruid goed af evenzeer een goede scheut olijfolie eronder mengen.
Vul twee uitsteekvormen met de aardappelpuree en zet deze in een beboterde vuurvaste schotel.
Vul de appels met bloedworst (vel verwijderen) zet deze in een beboterde vuurvaste schotel.
De rest van de bloedworst op een satéstokje steken.
zet dit alles ± 25 à 30 min in de oven.
Serveer alles zeer warm op bord en werk af met peterselie en gemalen peper.
Snijd het hoedje van de appel en hol deze uit, besprenkel dit alles met citroensap.
Spekblokjes aanbakken, voeg de stukjes appel, rozijnen, honing en gehakte bladpeterselie toe, laat op een zacht vuur sudderen.
Kook de aardappelen beetgaar giet af, voeg de gestoofde mengeling toe en kruid goed af evenzeer een goede scheut olijfolie eronder mengen.
Vul twee uitsteekvormen met de aardappelpuree en zet deze in een beboterde vuurvaste schotel.
Vul de appels met bloedworst (vel verwijderen) zet deze in een beboterde vuurvaste schotel.
De rest van de bloedworst op een satéstokje steken.
zet dit alles ± 25 à 30 min in de oven.
Serveer alles zeer warm op bord en werk af met peterselie en gemalen peper.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Een vriend had me op een idee gebracht appel gevuld met beuling en nu maar fantaseren ;-)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
hns zegt:
derbyke zegt: