Verdeel de vis over de borden met de sappen welke op de schotel met opstaande rand verzameld zijn. Bestrooi met rode basilicum of fijngemaakte korianderblaadjes en geef er rijst bij.
Serveer met de speciale tomatensaus.
Geef er een witte wijn bij of een fruitige niet zoete rosé wijn.
Dit gerechtje komt oorspronkelijk uit Laos (maar dat stond niet in de lijst).
Recept
« Terug naar recepten
Gestoomde Snapper met Tomaten Saus
PT45M
Gestoomde Snapper met Tomaten Saus
Een heerlijk gestoomde snapper met tomaten saus recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
Aangepaste familie recepten
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gestoomde Snapper met Tomaten Saus te bereiden
1).Maak diepe kervingen in de vis tot op de graat (5 aan elke kant bij een groete vis en 3 kervingen aan elke kant bij een kleinere vis)
2).Vul de kervingen met geraspte gember na de vis licht gezouten te hebben.
3).Vul de buikholte van de vis met de rest van de gember de sereh en de purut blaadjes.
4).Bekleed een stoommandje met een platte schotel met iets opstaande rand (de vis moet er wel op en in passen!).
5).Doe de ingredienten van de dipsaus in een kommetje en klop dat goed door elkaar en schenk dat over de vis. Laat dat intrekken terwijl je de tomatensaus maakt. Keer de vis zo nu en dan.
5A).Doe een laagje water in een grote pan en breng dat aan de kook.
6).Zet een anti aanbakpan op het vuur en laat die heet worden en rooster daarin gedurende 3 minuten de knoflook en lombok en gedurende 7 minuten 3/4 van de tomaten.
7).Doe dan de geroosterde ingredienten in de blender met de rest van de tomaten en de Nam Pla en pureer dat tot een glad en homogeen mengsel.
8).De pan met stomend water is inmiddels gereed voor gebruik: zet het mandje daarin en laat de vis garen in zo'n kleine 10-12 minuten.
2).Vul de kervingen met geraspte gember na de vis licht gezouten te hebben.
3).Vul de buikholte van de vis met de rest van de gember de sereh en de purut blaadjes.
4).Bekleed een stoommandje met een platte schotel met iets opstaande rand (de vis moet er wel op en in passen!).
5).Doe de ingredienten van de dipsaus in een kommetje en klop dat goed door elkaar en schenk dat over de vis. Laat dat intrekken terwijl je de tomatensaus maakt. Keer de vis zo nu en dan.
5A).Doe een laagje water in een grote pan en breng dat aan de kook.
6).Zet een anti aanbakpan op het vuur en laat die heet worden en rooster daarin gedurende 3 minuten de knoflook en lombok en gedurende 7 minuten 3/4 van de tomaten.
7).Doe dan de geroosterde ingredienten in de blender met de rest van de tomaten en de Nam Pla en pureer dat tot een glad en homogeen mengsel.
8).De pan met stomend water is inmiddels gereed voor gebruik: zet het mandje daarin en laat de vis garen in zo'n kleine 10-12 minuten.