Recept
« Terug naar recepten
Gestoomde Thaise viscurry
PT20M
Gestoomde Thaise viscurry
Een heerlijk gestoomde thaise viscurry recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2/3 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
onoffspices.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gestoomde Thaise viscurry te bereiden
Snij de vis tot een grof ‘gehakt’.
Meng de helft van de kokosmelk met de vis en voeg de curry pasta toe.
Voeg het ei en de vissaus toe en zet het mengsel tot gebruik in de koelkast.
Kook de rest van de kokosroom in tot de helft van het vocht is verdampt. Zet apart.
Vul een bakje tot een halve centimeter onder de rand met het vismengsel.
Stoom de bakjes in een stoompan 10 minuten. Garneer de bakjes met een theelepel ingekookte kokosroom, een paar reepjes limoen blad en een peper ringetje.
Stoom nog eens 5 minuten en serveer.