Recept
« Terug naar recepten
Gestoomde tongfilet met bospaddestoelenbouillon
PT60M
Gestoomde tongfilet met bospaddestoelenbouillon
Een heerlijk gestoomde tongfilet met bospaddestoelenbouillon recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gestoomde tongfilet met bospaddestoelenbouillon te bereiden
Voor de bouillon de graten goed wassen.
De gesneden ui en prei, laurierblad, peperkorels en de tijm in een el olie licht bakken, mar niet laten kleuren.
e graten even mee bakken en het geheel afblussen met de wijn en zoveel water dat de graten net onder staan.
De bouillon een half uur laten trekken, zeven en eventueel inkoken tot de juiste smaak.
De paddestoelen schoonborstelen en eventueel in stukken snijden.
De asperges blancheren in kokend water en schuin in vijf stukjes snijden.
De paddestoelen en de asperges in de bouillon gaar laten worden en het geheel op smaak brengen met peper en zout, truffelolie en de bieslook.
De tongfilets met peper en zout bestrooien en gaar stomen.
De gewasen spinaziebladeren in de boter bakken en goed uit laten lekken.
De spinazie midden op het bord leggen,
de tongfilets hierop leggen en de bospaddestoelenbouillon over de tongfilets scheppen.
Met een takje kervel garneren.
De gesneden ui en prei, laurierblad, peperkorels en de tijm in een el olie licht bakken, mar niet laten kleuren.
e graten even mee bakken en het geheel afblussen met de wijn en zoveel water dat de graten net onder staan.
De bouillon een half uur laten trekken, zeven en eventueel inkoken tot de juiste smaak.
De paddestoelen schoonborstelen en eventueel in stukken snijden.
De asperges blancheren in kokend water en schuin in vijf stukjes snijden.
De paddestoelen en de asperges in de bouillon gaar laten worden en het geheel op smaak brengen met peper en zout, truffelolie en de bieslook.
De tongfilets met peper en zout bestrooien en gaar stomen.
De gewasen spinaziebladeren in de boter bakken en goed uit laten lekken.
De spinazie midden op het bord leggen,
de tongfilets hierop leggen en de bospaddestoelenbouillon over de tongfilets scheppen.
Met een takje kervel garneren.