Recept
« Terug naar recepten
Estofado de Buey (Spaanse runderstoofschotel)
PT180M
Estofado de Buey (Spaanse runderstoofschotel)
Een heerlijke verwarmende stoofschotel met een zonnig Spaans karakter.
Bij uitstek geschikt voor de winter wanneer
je wel wat zomerse invloeden kunt gebruiken.
Ik heb er een heerlijke zelfgemaakte aardappelpuree bij geserveerd.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Estofado de Buey (Spaanse runderstoofschotel) te bereiden
- Verhit olijfolie in een stoofpan en bak hierin de fijngesneden ui, paprika, wortel en prei.
- Laat dit ongeveer 20 minuten zachtjes stoven en roer tussendoor goed om, voeg pezo toe.
- Voeg de ontvelden en in stukjes gesneden tomaten toe en laat deze nog even mee pruttelen.
- Braad ondertussen in hete olijfolie de in blokjes gesneden vlees aan en doe ze bij de groenten in de pan.
- Doe de port en wijn erbij en voeg eventueel een beetje runderbouillon toe totdat alles onder staat.
- Voeg laurier, tijm en nog een beetje pezo toe.
- Laat dit geheel ongeveer 2 tot 3 uur zachtjes pruttelen op een klein pitje en roer het geheel regelmatig om.
- Indien nodig voeg je een beetje water (of bouillon) toe en als het op het laatst te nat is laat je het even een beetje inkoken.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Lekker met (zelfgemaakte) aardappelpuree erbij.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Els Meeuwsen zegt:
Wilmie Willemse zegt:
Alvast smakelijk eten, groetjes van Wilmie