KookJij

Gevulde appels uit de oven.

Een heerlijk gevulde appels uit de oven. recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gevulde appels uit de oven. te bereiden

Schil de appels. Boor met een appelboor het klokhuis eruit. Snijd van de uitgestoken kern een stukje van ca 1 cm af (zonder klokhuis) en stop dit terug in de appel; dit voorkomt het doorlekken van de vulling. Meng noten, zuidvruchten, honing, citroensap en -rasp doorelkaar en roer er zoveel room of kwark door dat er een stevig deegje ontstaat. Maak hiervan 4 rolletjes en stop deze in de appels, de vulling mag aan de bovenkant bol staan. Giet de appelsap in de schaal en zet de gevulde appels erin. Leng het appelsap zonodig aan met water tot een laagje van krap 1 cm. Bak
het geheel ca 20 minuten bij 200°C. Dek de appels tijdens de eerste helft van de baktijd losjes af met een vel aluminiumfolie.

Serveer de appels warm en geef er een kannetje met vanillesaus bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

?Hoi

?Hoi zegt:
Jammer dat je er zo veel voor nodig hebt. Dat heb ik op zondag niet in huis.;)