Recept
« Terug naar recepten
Rozijnenbroodjes van bladerdeeg
PT10M
Rozijnenbroodjes van bladerdeeg
Ze worden rozijnenbroodjes genoemd maar het zijn bijna gebakjes. De "broodjes" worden gemaakt van diepvries bladerdeeg en gevuld met rozijnen, suiker en kaneel. Lekker bij de Paasbrunch.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Warm
- > Kinderen - Pasen
- > Speciale gelegenheden - Pasen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Oetker
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rozijnenbroodjes van bladerdeeg te bereiden
- Ontdooi de plakjes bladerdeeg.
- Verwarm de oven voor op 220 graden boven- en onderwarmte.
- Leg de deegplakjes op elkaar en rol ze daarna uit tot een rechthoekige lap van plm. 3 mm dik.
- Roer suiker, kaneel en rozijnen door elkaar. Verdeel dit over de deeglap.
- Begin vanaf het lange eind het deeg op te rollen. Snij de rol in plakken van plm. 2 cm.
- Leg de plakjes op de met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk ze met losgeklopt ei en bak ze plm. 15 minuten in het midden van de oven.
- Bestrijk de nog warme broodjes met honing.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Een heerlijk verwenhapje bij het Zondagse ontbijt. Snel klaar en dan smullen maar.......!