Recept
« Terug naar recepten
Gevulde aubergines
PT40M
Gevulde aubergines
Een heerlijk gevulde aubergines recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde aubergines te bereiden
Halveer de aubergine en hol uit. Ajuin fijn snijden evenzeer de komkommer en het stuk aubergine . De champignons in schijven snijden de tomaatjes halveren en de look grof snijden .
Rijst even opkoken in water en afgieten.
Meng het gehakt met het ei en de chapelure , kruiden en een deel van de groenten en rijst eronder mengen. Vul de gehalveerde aubergines met deze mengeling . De rest van het vlees balletjes maken. Neem een grote pan een beetje boter erin opwarmen alle ingredienten in de pan zelfs de wijn evenzeer nog eens kruiden laat dit op een zacht vuur gaar worden .
Serveer zeer warm.
Rijst even opkoken in water en afgieten.
Meng het gehakt met het ei en de chapelure , kruiden en een deel van de groenten en rijst eronder mengen. Vul de gehalveerde aubergines met deze mengeling . De rest van het vlees balletjes maken. Neem een grote pan een beetje boter erin opwarmen alle ingredienten in de pan zelfs de wijn evenzeer nog eens kruiden laat dit op een zacht vuur gaar worden .
Serveer zeer warm.
derbyke zegt: