Recept
« Terug naar recepten
Gevulde champignons
PT45M
Gevulde champignons
Een heerlijk gevulde champignons recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Hapjes - Amuse
- > Speciale gelegenheden - Kerst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
13
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde champignons te bereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden C.
Veeg de champignons schoon en haal de steeltjes eruit.
Zet de champignons naast elkaar in een lage ovenschaal met een bodempje bouillon.
Blancheer hierin de champignons ca 10 min.
Haal ze uit de bouillon, laat afkoelen en droog ze.
Hak de steeltjes fijn en meng ze in een kom met de ui, chorizo en peterselie.
Vul de champignonshoedjes met dit mengsel en druk het even aan.
Sprenkel de oljfole erover.
Bak de champignons in de oven in ca 20 min.bruin en gaar.
Laat ze iets afkoelen en serveer ze uit.
Veeg de champignons schoon en haal de steeltjes eruit.
Zet de champignons naast elkaar in een lage ovenschaal met een bodempje bouillon.
Blancheer hierin de champignons ca 10 min.
Haal ze uit de bouillon, laat afkoelen en droog ze.
Hak de steeltjes fijn en meng ze in een kom met de ui, chorizo en peterselie.
Vul de champignonshoedjes met dit mengsel en druk het even aan.
Sprenkel de oljfole erover.
Bak de champignons in de oven in ca 20 min.bruin en gaar.
Laat ze iets afkoelen en serveer ze uit.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
bertal zegt:
Natuurlijk kan het ook zo, maak er maar een recept van en zet het op de site:);)
m.v.g. Bert Allers
svermaut zegt:
Alternatief twee => geitenkaas en afwerken met een klein streepje honing. Super.