Lekker met aardappelpuree en groenten naar keuze.
Recept
« Terug naar recepten
Gevulde kipfilets met champignonsaus
PT90M
Gevulde kipfilets met champignonsaus
Een heerlijk gevulde kipfilets met champignonsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jacko Cornelissen
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
boodschappen.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde kipfilets met champignonsaus te bereiden
Snijd de kipfilets met een vlijmscherp mes zo in dat ze gevuld kunnen worden.
Snijd het brood zonder de korst in piepkleine blokjes.
Snipper de verse salie.
Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de spekblokjes uit tot ze knapperig zijn.
Voeg de champignons, de ui, de knoflook en de salie toe en
laat bakken tot het vrijgekomen vocht bijna is verdampt.
Blus af met bouillon, laat nog kort koken,
breng het op smaak met zout en peper en verdeel het mengsel in twee gelijke delen.
Het ene deel wordt voor de saus gebruikt en het andere voor de vulling.
Meng de broodblokjes door het deel voor de vulling en zet dit in de koelkast.
Bestrijk 6 velletjes aluminiumfolie met wat boter.
Verdeel de champignonvulling over de kipfilets en rol deze strak in de folie.
Leg ze tot gebruik in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 220°C.
Laat de foliepakketjes op kamertemperatuur komen,
leg ze naast elkaar in een passende ovenschaal en zet ze 20 à 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Laat daarna nog 10 minuten rusten voordat ze worden uitgepakt.
Maak intussen de saus.
Verhit het gereserveerde champignonmengsel met de port of de wijn en de koksroom.
Verdeel de in schuine plakken gesneden kipfilets over de borden en schep er de saus over.
Snijd het brood zonder de korst in piepkleine blokjes.
Snipper de verse salie.
Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de spekblokjes uit tot ze knapperig zijn.
Voeg de champignons, de ui, de knoflook en de salie toe en
laat bakken tot het vrijgekomen vocht bijna is verdampt.
Blus af met bouillon, laat nog kort koken,
breng het op smaak met zout en peper en verdeel het mengsel in twee gelijke delen.
Het ene deel wordt voor de saus gebruikt en het andere voor de vulling.
Meng de broodblokjes door het deel voor de vulling en zet dit in de koelkast.
Bestrijk 6 velletjes aluminiumfolie met wat boter.
Verdeel de champignonvulling over de kipfilets en rol deze strak in de folie.
Leg ze tot gebruik in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 220°C.
Laat de foliepakketjes op kamertemperatuur komen,
leg ze naast elkaar in een passende ovenschaal en zet ze 20 à 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Laat daarna nog 10 minuten rusten voordat ze worden uitgepakt.
Maak intussen de saus.
Verhit het gereserveerde champignonmengsel met de port of de wijn en de koksroom.
Verdeel de in schuine plakken gesneden kipfilets over de borden en schep er de saus over.