KookJij

Gevulde komkommer

Een heerlijk gevulde komkommer recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: n.v.t. personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
  2. > Hapjes - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gevulde komkommer te bereiden

-Van de komkommer over de lengte om de cm een reep schil weghalen met een dunschiller.
-De komkommer in plakken van 2 cm. snijden.
-Met een theelepeltje de komkommerplakken uithollen totdat je een "bakje" overhoudt.
-De plakjes ondersteboven op een stuk keukenpapier zetten en laten uitlekken.
-De tonijn afgieten en het vocht opvangen.
-De tonijn in een kom doen en mengen met de ui, peper, zout, paprikapoeder.
-De mayonaise erdoor roeren en een beetje van het tonijnwater tot je een stevige maar smeuige prak hebt.
-De komkommer plakken op een schaal leggen en het tonijnmengsel in de holtes scheppen.
-Op iedere plak een schijfje tomaat verdelen, de bieslook erover strooien en wat versgemalen peper erover strooien.

Mijn kookverhaal (monique ottenbros)

Dit gerechtje is ruim te gebruiken, je kan dit serveren bij o.a.
-Bbq.
-Als onderdeel van een koud of warm buffet.
-Bij de aardappelsalade.
-Als hapje bij de borrel.
-Zelfs als voorgerecht, dan serveer je ze op een blad sla met een mayonaisedressing.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst