Dit gerechtje is ruim te gebruiken, je kan dit serveren bij o.a.
-Bbq.
-Als onderdeel van een koud of warm buffet.
-Bij de aardappelsalade.
-Als hapje bij de borrel.
-Zelfs als voorgerecht, dan serveer je ze op een blad sla met een mayonaisedressing.
Recept
« Terug naar recepten
Gevulde komkommer
PT15M
Gevulde komkommer
Een heerlijk gevulde komkommer recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
monique ottenbros
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
n.v.t. personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
- > Hapjes - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde komkommer te bereiden
-Van de komkommer over de lengte om de cm een reep schil weghalen met een dunschiller.
-De komkommer in plakken van 2 cm. snijden.
-Met een theelepeltje de komkommerplakken uithollen totdat je een "bakje" overhoudt.
-De plakjes ondersteboven op een stuk keukenpapier zetten en laten uitlekken.
-De tonijn afgieten en het vocht opvangen.
-De tonijn in een kom doen en mengen met de ui, peper, zout, paprikapoeder.
-De mayonaise erdoor roeren en een beetje van het tonijnwater tot je een stevige maar smeuige prak hebt.
-De komkommer plakken op een schaal leggen en het tonijnmengsel in de holtes scheppen.
-Op iedere plak een schijfje tomaat verdelen, de bieslook erover strooien en wat versgemalen peper erover strooien.
-De komkommer in plakken van 2 cm. snijden.
-Met een theelepeltje de komkommerplakken uithollen totdat je een "bakje" overhoudt.
-De plakjes ondersteboven op een stuk keukenpapier zetten en laten uitlekken.
-De tonijn afgieten en het vocht opvangen.
-De tonijn in een kom doen en mengen met de ui, peper, zout, paprikapoeder.
-De mayonaise erdoor roeren en een beetje van het tonijnwater tot je een stevige maar smeuige prak hebt.
-De komkommer plakken op een schaal leggen en het tonijnmengsel in de holtes scheppen.
-Op iedere plak een schijfje tomaat verdelen, de bieslook erover strooien en wat versgemalen peper erover strooien.