Recept
« Terug naar recepten
Gevulde kool met paprika’s
PT50M
Gevulde kool met paprika’s
Een heerlijk gevulde kool met paprika’s recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
carrefour
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde kool met paprika’s te bereiden
- Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de spitskolen in de lengte in tweeën en blancheer ze 5 min in gezouten kokend water. Laat ze uitlekken, haal er de binnenste bladeren uit en snij die in dunne reepjes. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Laat een klontje boter smelten in een pan en fruit de blokjes paprika en de reepjes kool. Meng deze groenten door het gehakt en voeg het paneermeel, de pijnboompitten en de munt toe. Meng goed en kruid met zout en peper.
- Bekleed een ovenschaal met bakpapier en beboter dat. Vul de kolen op met de bereiding, leg ze in de ovenschaal en bak 20 min in de oven. Bestrooi met munt en serveer met de rijst erbij.