Recept
« Terug naar recepten
Gevulde paprika met kerrierijst
PT45M
Gevulde paprika met kerrierijst
Een heerlijk gevulde paprika met kerrierijst recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
voorlichtingsbureau groenten en fruit
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde paprika met kerrierijst te bereiden
Warm de oven voor op 200 C.
Snij de paprika's overlangs doormidden, verwijder de zaadjes en de zaadlijsten.
Kook de helften ± 5 minuten in ruim water.
Pel en snipper de ui fijn.
Verhit in een koekenpan ± 20 g boter of margarine en bak de ui met de kerriepoeder.
Pers het teentje knoflook erboven uit.
Bak de gekookte rijst ± 3 minuten mee.
Schep de rozijnen en gehakte noten erdoor.
Vul de paprikahelften hoog op met dit mengsel en zet ze in een ovenschotel.
Bestrooi ze met geraspte kaas en paneermeel.
Leg hier en daar een klontje boter of margarine.
Bak de paprika's in de oven in ± 30 minuten bruin en gaar.
Snij de paprika's overlangs doormidden, verwijder de zaadjes en de zaadlijsten.
Kook de helften ± 5 minuten in ruim water.
Pel en snipper de ui fijn.
Verhit in een koekenpan ± 20 g boter of margarine en bak de ui met de kerriepoeder.
Pers het teentje knoflook erboven uit.
Bak de gekookte rijst ± 3 minuten mee.
Schep de rozijnen en gehakte noten erdoor.
Vul de paprikahelften hoog op met dit mengsel en zet ze in een ovenschotel.
Bestrooi ze met geraspte kaas en paneermeel.
Leg hier en daar een klontje boter of margarine.
Bak de paprika's in de oven in ± 30 minuten bruin en gaar.
Christien Burgmans zegt: