Recept
« Terug naar recepten
Gevulde sterappeltjes
PT30M
Gevulde sterappeltjes
Een heerlijk gevulde sterappeltjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde sterappeltjes te bereiden
Verwarm de oven voor op 160 graden C.
Snijd het kapje en het steeltje van de appel.
Verwijder het klokhuis met een appelboor.
Los de suiker op in het water en voeg de wijn toe.
Blancheer de appels 1 min. in dit vocht.
Meng de amandelspijs met de rozijnen en vul de appels.
Zet de appels voor het serveren 20 min in de oven.
Snijd het kapje en het steeltje van de appel.
Verwijder het klokhuis met een appelboor.
Los de suiker op in het water en voeg de wijn toe.
Blancheer de appels 1 min. in dit vocht.
Meng de amandelspijs met de rozijnen en vul de appels.
Zet de appels voor het serveren 20 min in de oven.