Recept
« Terug naar recepten
Gewokte rundreepjes met Parijse champignons en basmatirijst
PT45M
Gewokte rundreepjes met Parijse champignons en basmatirijst
Een heerlijk gewokte rundreepjes met parijse champignons en basmatirijst recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
koken.vtm.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gewokte rundreepjes met Parijse champignons en basmatirijst te bereiden
Snijd de champignons in fijne plakjes. Snipper de lente-uitjes en hak de knoflook en het pepertje fijn.
Kook ondertussen de basmatirijst gaar in 2,5 dl licht gezouten water.
Verhit de olie in een wok en schroei het vlees kort aan, bij voorkeur 2 keer (slechts de helft van het vlees in de wok bakken en apart houden. Daarna de andere helft bakken). Voeg een snuifje zout toe.
Haal het vlees daarna uit de pan en bak de ui, de knoflook, de champignons en de gember en het chilipepertje op een hoog vuur – voeg een snuifje peper toe naar believen. Voeg het vlees, de kalfsjus en de sojasaus toe en roer om.
Laat doorwarmen en snipper de dragonblaadjes over de wok.
Serveer de rijst afzonderlijk.