Recept
« Terug naar recepten
Gierst met hazelnootpesto
PT30M
Gierst met hazelnootpesto
Een heerlijk gierst met hazelnootpesto recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Njam.tv
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gierst met hazelnootpesto te bereiden
Kook de gierst in groentebouillon volgens de gebruiksaanwijzing.
Week de hiziki in water. Snijd de wortel in brunoise en stoof met de fijngesneden sjalot beetgaar.
Hak de hazelnoten fijn en meng onder de pesto. Meng de wortelen en pesto onder de gierst. Breng op smaak met peper en zout.
Bak de hiziki in sesamolie met sojasaus en mirin.
Maak een torentje van de gierst en leg er de hiziki op. Serveer met bieslook en wat hazelnootpesto.
Week de hiziki in water. Snijd de wortel in brunoise en stoof met de fijngesneden sjalot beetgaar.
Hak de hazelnoten fijn en meng onder de pesto. Meng de wortelen en pesto onder de gierst. Breng op smaak met peper en zout.
Bak de hiziki in sesamolie met sojasaus en mirin.
Maak een torentje van de gierst en leg er de hiziki op. Serveer met bieslook en wat hazelnootpesto.
Elise De Paepe zegt:
Dank je voor het delen. Wij zijn er allemaal gek op. Maar de hiziki is helaas erg bevuild door kernenergie in Japan. Ik zou een ander zeewier van ergens anders aanraden.
groet :)