Recept
« Terug naar recepten
Gierstkerrievulling voor courgettes
PT30M
Gierstkerrievulling voor courgettes
Een heerlijk gierstkerrievulling voor courgettes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Het Groene Spoor
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gierstkerrievulling voor courgettes te bereiden
100 gram gierst wassen en heel goed uitlaten lekken.
In 1 eetlepel olie al roerende smoren tot ze wil aanbakken.
1 middelgrote ui en ½ eetlepel kerrie toevoegen en nog heel even doorroeren, blussen met 2½ dl hete kruidenbouillon, 1 laurierblaadje toevoegen, aan de kook brengen en op een laag pitje 15 minuten laten koken.
Roer er 1 eetlepel rozijnen, ½ theelepel marjolein en ½ theelepel zout door en op een warme plaats 30 minuten laten nawellen.
Vlak voor het opdienen ½ dl room of yoghurt of kwark, 30 gram walnoten, grof gehakt.
(8 hele noten apart houden voor de versiering) en 50 gram in plakjes gesneden banaan erdoor roeren.
In 1 eetlepel olie al roerende smoren tot ze wil aanbakken.
1 middelgrote ui en ½ eetlepel kerrie toevoegen en nog heel even doorroeren, blussen met 2½ dl hete kruidenbouillon, 1 laurierblaadje toevoegen, aan de kook brengen en op een laag pitje 15 minuten laten koken.
Roer er 1 eetlepel rozijnen, ½ theelepel marjolein en ½ theelepel zout door en op een warme plaats 30 minuten laten nawellen.
Vlak voor het opdienen ½ dl room of yoghurt of kwark, 30 gram walnoten, grof gehakt.
(8 hele noten apart houden voor de versiering) en 50 gram in plakjes gesneden banaan erdoor roeren.