Recept
« Terug naar recepten
Courgette gevuld met feta en gedroogde tomaten
PT30M
Courgette gevuld met feta en gedroogde tomaten
Zomerse vegetarische gevulde courgettes met een mengsel van feta, roomkaas met kruiden en knoflook, gedroogde tomaten en pijnboompitten. Heerlijk.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Courgette gevuld met feta en gedroogde tomaten te bereiden
- Snij de courgettes in de lengte door. Verwijder de zaadlijsten met een scherp mes of lepel.
- Breng in een grote pan waar de courgettes in passen water met een bouillontablet aan de kook. Laat 3 courgetteheltten hierin 2 minuten blancheren. Daarna deze direct onder de koude kraan afspoelen.
- Snij de overgebleven courgettehelft in hele kleine blokjes.
- Pel en snipper de knoflook.
- Snij de uitgelekte tomaatjes in super kleine blokjes.
- Maak de lente-uitjes klein en snij deze in smalle ringetjes.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Vet de ovenschaal in met wat olie. Leg de 3 courgettehelften in de schaal.
- Verhit de rest van de olie in de koekenpan en bak hierin de courgetteblokjes, knoflook, gedroogde tomaten en lente-ui
een paar minuten aan. Voeg de feta en de kruidenroomkaas hieraan toe. Prak de feta wat fijn. Roer alles goed door elkaar. Maak op smaak met peper en zout. - Vul de courgettehelften met het fetamengsel. Bestrooi met de kaas en zet de courgettes plm 20 - 25 minuten in het
midden van de oven tot de kaas is gesmolten en een goudbruine kleur heeft gekregen.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Erg lekker met (tomaten)-rijst of spaghetti aglio e olio en een groene salade.