De salade vind ik het lekkerste met fusili omdat de ingrediënten daarmee goed worden opgenomen. Maar andere pastasoorten kunnen natuurlijk ook. De salade is erg lekker bij een barbecue of als onderdeel van een buffet.
Maar als maaltijdsalade met stokbrood en kruidenboter ook niet te versmaden.
Recept
« Terug naar recepten
Pastasalade met gedroogde tomaten rucola feta en pijnboompitten
PT30M
Pastasalade met gedroogde tomaten rucola feta en pijnboompitten
Een pastasalade van fusili met een lekkere zachte Zuideuropese smaak. Met gedroogde tomaten, feta, kappertjes, pijnboompitten en rucola.. Gemaakt als bijgerecht bij een barbecue. Ik kreeg veel
complimenten voor deze salade.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
344 kCal energie
11 Gram eiwit
15 Gram vet
40 Gram koolhydraten
11 Gram eiwit
15 Gram vet
40 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Mediterrane
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pastasalade met gedroogde tomaten rucola feta en pijnboompitten te bereiden
- Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op het pak met de
kruidenbouillontabletten en 2 eetlepels balsamico-azijn beetgaar. Laat de pasta goed uitlekken in een vergiet'. - Snij de gedroogde tomaten in kleine stukjes. Snij de feta in piepkleine blokjes. Snij de rucola in reepjes.
- Roer de gedroogde tomaten, tomatenolie, feta, kappertjes en pijnboompitten door de warme pasta.
- Laat de pasta afkoelen. Roer regelmatig om.
- Roer de rucola door de afgekoelde pasta. Maak eventueel nog op smaak met wat versgemalen peper.