Als onderdeel van een meze maaltijd of als bijgerecht bij een hoofdgerecht.
TIP: Van een andere kookliefhebber kreeg ik eens de tip om er nog wat verkruimelde feta overheen te strooien.
Recept
« Terug naar recepten
Roerei met courgette (Kolokithakia me Agva)
PT15M
Roerei met courgette (Kolokithakia me Agva)
Tijdens mijn vakantie in Cyprus heb ik me meermalen laten verleiden om een Meze te bestellen.
Dit is een maaltijd met allemaal kleine gerechtjes, enigzins vergelijkbaar met tapas in Spanje.
Je hebt een vegetarische versie, eentje met vlees en ook nog een met vis. En ik kan je verzekeren, het is één grote smultpartij.
Een toetje is daarna niet meer haalbaar, hooguit een kopje koffie na.
Dit gerecht was een onderdeel van de Meze, maar je kunt het ook gewoon als bijgerecht serveren.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
- > Hapjes - Warm
- > Vergeten Groenten - Courgettes
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Roerei met courgette (Kolokithakia me Agva) te bereiden
- Was de courgette en snijd een klein stukje van de voor- en achterkant af, snijd hem doormidden en snijd dunne plakjes, klop de eieren.
- Verhit wat olijfolie in een pan en bak de courgetteplakje 5 minuten.
- Voeg het geklopte ei toe en bak het geheel totdat het ei goed gestold is, goed blijven roeren.