Recept
« Terug naar recepten
Grand - Marnier - Maison
PT86430M
Grand - Marnier - Maison
Een heerlijk grand - marnier - maison recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Martine De Clercq
Bereidingstijd:
86430 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Grand - Marnier - Maison te bereiden
De sinaasappel goed wassen dan met behulp van een naald en draad ongeveer in de helft doorsteken.
De acohol in een weckglas gieten, vervolgens de sinaasappel in het glas op ongeveer een centimeter van de alcohol ophangen.
Opgepast de alcohol mag niet met de sinaasappel in aanraking komen. Sluit het glas en laat een maand op een koele plaats staan zonder deze te bewegen. Je zult merken dat de alcohol een mooie oranje kleur krijgt en de sinaasappel geen sap meer heeft en zeer hard geworden is. Haal de sinaasappel uit het weckglas. Kook het water met de suiker en laat afkoelen.Voeg de Picon en de Armagnac eraan toe en giet dit mengsel bij de sinaasalcohol. Goed mengen en laat dan weer een maand op een koele plaats staan om te klaren en te rijpen.
De acohol in een weckglas gieten, vervolgens de sinaasappel in het glas op ongeveer een centimeter van de alcohol ophangen.
Opgepast de alcohol mag niet met de sinaasappel in aanraking komen. Sluit het glas en laat een maand op een koele plaats staan zonder deze te bewegen. Je zult merken dat de alcohol een mooie oranje kleur krijgt en de sinaasappel geen sap meer heeft en zeer hard geworden is. Haal de sinaasappel uit het weckglas. Kook het water met de suiker en laat afkoelen.Voeg de Picon en de Armagnac eraan toe en giet dit mengsel bij de sinaasalcohol. Goed mengen en laat dan weer een maand op een koele plaats staan om te klaren en te rijpen.
rozaverschoor zegt: